Топ категории
Бързи връзки
Кошница

Вашата кошница е празна!

Междинна сума: 0.00 лв. / 0.00 €
Общо: 0.00 лв. / 0.00 €
Промяна
Поръчка

0886 306 763

Понеделник - Петък : 09:00 - 17:00 ч

0886 306 763

Филтър
Цена
до
Марка
4
2
Подкатегория
4
2

Оборудване за малки винарски изби

230.00 лв. / 117.60 €

ОписаниеС преса за плодове - грозде 18 литра Dema BP 18 е подходяща за производство на вино и сокове..

140.00 лв. / 71.58 €

ХАРАКТЕРИСТИКА:Преса за грозде и други плодове с дървен пресиращ дискРъчна преса за грозде ELEFANT F..

Промо
-42%
95.00 лв. / 48.57 € 165.00 лв. / 84.36 €

ХАРАКТЕРИСТИКА:Ръчна гроздомелачка с барабани от неръждаема стоманаГроздомелачка ELEFANT HGP-50S, IN..

739.00 лв. / 377.84 €

ХАРАКТЕРИСТИКА:Електрическа гроздомелачка за смачкване на големи количества грозде за кратко времеЕл..

179.00 лв. / 91.52 €

ХАРАКТЕРИСТИКА:Преса за грозде с двойна вана и 2 цилиндъра от неръждаема стоманаРъчна преса за грозд..

185.00 лв. / 94.59 €

ХАРАКТЕРИСТИКА:Преса за грозде и други плодове с вместимост 12 л и включен чувалРъчна преса за грозд..

Оборудване за малки винарски изби

Оборудване за винопроизводство

От какво се нуждаем, за да приготвим вино у дома?

Производството на вино у дома може да бъде много забавно занимание, стига да разполагаме с всичко необходимо. Това е процес, който отнема време и усилия, но крайният резултат е вкусно и уникално вино, на което можем да се насладим с приятелите и семейството ни. 

Гроздето е традиционният плод, използван за направата на вино, с богатото си разнообразие от над 1300 различни сорта, можем да изберем червено или бяло грозде, а за любителите на розе - смес от двете.

И така, какво ни е необходимо, за да направим вино у дома? На първо място, са ни необходими гроздомелачки или преси за грозде. След като сме обработили гроздето, ще ни е необходима мая. Тази мая във винопроизводството е по-известна като “дрожди”: Това са микроорганизми, които разяждат захарта в гроздето и ги превръщат в алкохол. Без дрожди нашето вино няма да ферментира и няма да стане алкохолно.

След това ще ни е необходим съд за ферментация. Точно където се случва магията! Съд, в който се съхраняват гроздето и маята, докато ферментират. Трябва да се уверим, че съдът е чист и дезинфекциран, преди да го използваме.

Също така трябва да се снабдим и с въздушна запушвалка - устройство, което позволява на въглеродния диоксид да излиза от съда за ферментация, като същевременно предотвратява навлизането на кислород, защото той може да развали виното ни.

След като сме си набавили всичко необходимо, сме готови да започнем да правим вино.
 
Процесът ще отнеме няколко седмици или дори месеци, в зависимост от вида вино, което сме избрали. Но с търпение и малко усилия ще бъдем възнаградени с вкусно домашно вино, с което можем да се гордеем.

винопроизводство
2.00 | 2
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)